My passionate pen

Alles in mijn werk wat mooi, grappig, ontroerend, gek, opmerkelijk en/of inspirerend is, deel ik in dit blog. 

Helemaal flex

Ik freelance ruim negen jaar. Dat doe ik vanuit mijn thuiskantoor. Volgens sommigen moet dat je liggen. Dat kan zo zijn. Je moet inderdaad de discipline hebben om aan het werk te gaan in plaats van je dag te verlummelen met eten, krant lezen, shoppen (onder het mom van kantoorartikelen kopen) en tv kijken.

'Mis je geen collega's?' is een vraag die me vaak is gesteld. Nou nee, dat mis ik eigenlijk nooit. Ik ben immers op pad voor interviews en reportages. Onder de mensen kom ik dus wel. En de werkdag doorspreken, dat doe ik met mijn vriend. Ook een zzp'er. Zo kunnen we elkaar vertellen over ons inspirerende en afwisselende eenpittersbestaan.

Modderlaarsjes

Maar de laatste tijd komen de muren van mijn o zo fijne thuiskantoor op me af. En de huishoudelijke taken die sinds de komst van mijn schattige koters enorm zijn toegenomen, lijken als krioelende mieren tegen me op te klauteren. Even die was tussendoor doen. Eerst de vaatwasser uitruimen en dan pleeg ik dat telefoontje wel. Niet dus, want dan komt er wel weer een andere afleiding op mijn pad. Zoals modderlaarsjes van de kids schoonmaken. Want ja, die hebben ze echt nodig morgen voor hun schooluitje. Het eten moest ik ook alvast maar eens voorbereiden (met kleine kids zit je immers vroeg aan de dis). Alles wat voorheen zo fijn was aan het werken thuis (eigen tijd indelen, teksten corrigeren in het zonnetje in de tuin, lekkere koffie drinken in plaats van vieze automaatbakken op een ongezellig kantoor, etc.) is opeens niet meer zo fijn. Of eigenlijk moet ik zeggen: niet zo effectief.

Verslampampen

Ik ben dus iemand geworden die zijn tijd loopt te verslampampen. Aan godskolere huishoudelijke klusjes nog wel! Wat bezielt mij toch? Ik wil het tij keren. En daarom zit ik nu, as we speak, op een flexplek. Eureka. Mijn plan: komende maand vier verschillende flexplekken uitproberen. Een testfase dus. Ik wissel huurruimtes bij creatieve hubs af met gratis plekken bij vrienden die zo lief zijn me in hun woning te laten terwijl zij buitenshuis werken. Vandaag zit ik in een heerlijk rustig (kinderloos) huis van een vriendin. Alleen de bovenbuurman doet aan volksdans of zo. Of er woont een klopgeest. Er komen in ieder geval rare stommels van boven. Maar storend is het niet. Hier geen afwas of boodschapperige afleidingen, geen bergen wasgoed en geen vlekkerige ontbijttafel. En het werkt. Zo heb ik nu maar mooi dit blogbericht geschreven. Ik voel me helemaal flex op m'n flexplek!

wordt vervolgd

 

donderdag 26 februari 2015 13:34