My passionate pen

Alles in mijn werk wat mooi, grappig, ontroerend, gek, opmerkelijk en/of inspirerend is, deel ik in dit blog. 

Marvellous Miniot

Deze week was ik te gast bij de firma Miniot, geesteskind van Peter en Greet Kolkman. Een fantastisch voorbeeld van ondernemers met passie voor hun product. Ze maken houten covers voor iPhones en iPads (de Apple iDevices). En niet zomaar een houten hoesje, nee echt mooi en ambachtelijk vervaardigd. Heel dun, heel elegant. Ik durfde het lullige lederen vodje dat om mijn iPhone hangt niet uit mijn zak te halen!

Leuk leven

Afijn, ik interviewde Peter voor een artikel in Management Team. Gedurende ons gesprek kwam ik erachter dat hij autodidact is en vanuit een onstuitbare knutseldrang en nieuwsgierigheid gewoon begonnen is met het vormgeven van een ideetje. Dat ideetje is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming die wereldwijd covers levert aan consumenten. Ze zijn zelfs gebeld door Apple om hun producten in de Apple webshops te verkopen. Dat heeft Peter ook gedaan. Maar uiteindelijk loopt de verkoop nu weer via de eigen webshop. Waarom? Omdat hij geen concessies wilde doen aan zijn ontwerpen (Apple wilde bijvoorbeeld geen schuivende cases meer) en omdat hij een leuk leven wil leiden. Volgens hem past daar geen grootschaligheid in. Geen zorgen over personeel, panden, fabrieken. En ik geef hem gelijk. Peter was (al) 50 toen hij aan dit avontuur begon, en we zijn nu negen jaar verder.

Geweldig toch, zo’n toonbeeld van creativiteit, eigengereidheid en ondernemerschap. Peter vertelde dat hij had geleerd dat je iets anders kunt gaan doen in je leven. Je kunt doen wat je leuk vindt. Als je maar wilt. Ik weet dat. Ook ik ben zo'n negen jaar geleden gaan doen wat ik leuk vind: schrijven. Maar het is fijn om weer eens van een ander te horen. Het gaf mij inspiratie en kracht om door te gaan met waar ik mee bezig ben: Een zo leuk mogelijk leven leiden!

donderdag, 02 april 2015 11:31