Portfolio

Hoe je je boodschap ook over wilt brengen, via een artikel, interview, persbericht/e-zine, nieuwsbrief, blog, boek of juist een combinatie van een (digitaal) magazine en andere media, ik adviseer je erbij en schrijf het voor je.  

Groene Mug

Cora-Yfke Sikkema (45), de Haarlemse wethouder voor Duurzaamheid, streeft naar een klimaatneutraal Haarlem in 2030. Ondertussen probeert de GroenLinkspolitica, behalve beroepsmatig, ook privé zo ‘groen’ mogelijk te leven. Dat doet ze - onder andere - door geen plastic tasjes meer te gebruiken, maar te shoppen met Straatjournaals Do Goodie Bag.

De cirkel van Deming

Insights Benelux heeft geen afdelingen en functies, maar werkt procesgericht, volgens de cirkel van Deming. Dat vergt wel een zekere mate van zelfstandigheid van medewerkers. Het duurde een paar jaar tot iedereen inzag dat de cirkel het werk leuker en beter maakte.

Tompouce of dolfijn?

Blijft de tompouce drijven of is hij zo lek als een mandje? Dobbert de kreeft comfortabel en is de dolfijn een stabiel rijdier? Met dit soort prangende vragen togen drie leden van Straatjournaals schrijfgroep Ongekend Talent naar het zwembad. Zij onderwierpen zes opblaasbare zwemaccessoires aan een stevig onderzoek in de Grote Opblaasdingen Test.

Op reis voor een prikkie

Backpacken, woningruil of couchsurfen: iets voor u? Verslaggeefster Ivanka Eggly vroeg drie ervaringsdeskundigen hoe ze er toch steeds weer in slagen om lowbudget heerlijk vakantie te vieren. Ja, ook aan de andere kant van de wereld.

Houten hoesjes voor alles met een i

Iets creëren dat je zelf mooi vindt en hopen dat daar een markt voor is. Voor Peter Kolkman (57), oprichter van Miniot, pakte het goed uit. Zijn houten hoesjes voor iPhones en iPads gaan nu de hele wereld over.

Koffiecupjesoorlog

Wie met Nestlé de strijd aan durft te gaan, heeft ballen. Koffiecowboys Nils Clement (41) en Bas de Vet (39) begonnen twee jaar geleden Euro-Caps: een alternatief koffiecupje voor Nespresso apparaten.

IJmonders van het Jaar

“Er zijn ouders die al tien jaar geen oog dicht doen. Zij moeten altijd hun bed uit om hun kind te draaien, te verschonen of op een andere manier te helpen. Het hebben van een kind met een beperking wordt vaak onderschat;het brengt intensieve verzorging met zich mee die vierentwintig uur per dag doorgaat.

Fietsende recherchepsycholoog

De 28-jarige Tamar uit Haarlem zegt haar droombaan al gevonden te hebben. Ze heeft zo’n baan die je wilt als je later groot bent. Toch geeft ze dat allemaal op om per fiets op avontuur te gaan.

Het naakte bestaan

Gemeenten moeten ook mensen zonder geldige verblijfspapieren bed, bad en brood bieden. Dat oordeelde de rechter eind vorig jaar. Verslaggever Ivanka Eggly liep een dag mee met de ‘papierloze’ Marcel (24). Als kind van acht belandde hij vanuit de oorlogshel in Congo in Nederland. “Ik kon niet meer doen alsof alles perfect was in mijn leven.”

Ouderensongfestival

“Ik hou erg van zingen. Het is alsof ik dan een andere kant van mezelf kan laten zien. In het dagelijks leven ben ik best verlegen. Maar op een podium valt dat van me af. Met eigen en gecoverde nummers wil ik een boodschap overbrengen, en uitstralen dat ouder zijn niet betekent dat je uitgeblust bent.”

Natuurgeneeskundig therapeut

Paranormale therapie betekent letterlijk: naast de normale therapie. Volgens natuurgeneeskundig paranormaal therapeut Jyo Kuijs (50) is wat hij doet helemaal niet zo abnormaal.